На Тернопільщині селяни — основні виробники тваринницької продукції

На Тернопільщині попри те, що у агропідприємствах збільшилася кількість тваринницьких ферм, особисті селянські господарства залишаються основними постачальниками на ринок тваринницької продукції.

— Домогосподарства і надалі залишаються основними виробниками тваринницької продукції, адже в січні–жовтні 2018 року ними вироблено 66 відсотків валової продукції галузі тваринництва, зокрема 83,2 відсотка загальних обсягів молока, 51,3 відсотка м’яса та 50 відсотків яєць, — каже начальник управління аналізу статистичних даних головного управління статистики у Тернопільській області Валентина Савчук.

Загалом господарства населення, зважаючи на скорочення поголів’я основних видів сільськогосподарських тварин, зменшили обсяги виробництва продукції тваринництва.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *